Vrouwvriendelijk

Een bedrijf in de regio Eindhoven is naar aanleiding van berichten dat vrouwen zich regelmatig onveilig voelen op straat, doordat ze lastig gevallen worden door mannen, een campagne gestart. Het bedrijf biedt hen een gratis hoofddoek aan waarmee ze minder de aandacht van mannen zullen trekken doordat hun vrouwelijke trekken deels verborgen blijven.

Was dit bericht werkelijkheid geweest dan had het halve land op de achterste poten gestaan. Van burger tot politiek was hier schande van gesproken, geen actualiteitenprogramma was hier aan voorbij gegaan en hele religies zouden over één kam geschoren zijn. Maar het is geen werkelijkheid. Of toch…?

Een bericht in Sp!ts trekt mijn aandacht. Naar aanleiding van onveilige gevoelens van vrouwen in taxi’s in de regio Eindhoven heeft een taxibedrijf besloten een speciale vrouwvriendelijke taxi in het leven te roepen. Bedoeld vóór vrouwen, en bestuurd dóór vrouwen. Los van het feit dat de taxi lekker stereotype roze is (don’t get me started!), is dit hele idee natuurlijk de wereld op zijn kop. In plaats van de kern van het probleem aan te pakken, namelijk chauffeurs zonder goed fatsoen te weren uit de taxiwereld, wordt er gekozen voor symptoombestrijding. Vrouwen worden uit de maatschappij gehaald. Een aparte wereld voor vrouwen, waar zij veilig zijn van mannen die er natuurlijk niets aan kunnen doen dat zij hun natuurlijke driften volgen. Want eigenlijk zijn natuurlijk zíj het slachtoffer van al die vrouwen die er veel te uitnodigend bijlopen! En bovendien… wat dóen die vrouwen überhaupt buiten de deur in een taxi zonder begeleiding van een man?

Hoe bedoel je vrouwvriendelijk…?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s